home | over anlar | tarieven | afspraak maken | contact

   
 

voor wie

voetreflex

bio-tensor

handoplegging

massage

 


voetreflex


Voetreflex is een drukpuntmassage, een massage die al bekend is vanuit de Egyptische tijd. Het geeft ontspanning in het gehele lichaam, haalt stress weg en laat de meridianen beter doorstromen, zodat de organen meer gereactiveerd zijn en zodoende beter functioneren.

Voetreflex is voor jong en oud. Het kan voor alles ingezet worden, zowel voor fysieke als mentale klachten. Of het nu om chronische- of acute complicaties gaat, is niet van belang. Bij een acute complicatie verloopt het helingproces meestal sneller. De sfeer die tijdens de behandeling ontstaat is aangenaam en kan er zelfs voor zorgen dat iemand in slaap valt. Na de behandeling is het wel aan te raden rust te nemen zodat de behandeling goed kan door werken. Het kan zijn dat er een reactie op de behandeling komt. Een reactie is altijd goed en ik vind het dan ook belangrijk dat u mij daarvan op de hoogte stelt, zodat een ieder de juiste ondersteuning in zijn, of haar proces krijgt.

De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de klacht. Het is goed om van een minimum van twaalf behandelingen uit te gaan. Het lichaam heeft een eigen ritme nodig om zich te herstellen en met twaalf behandelingen heeft het de tijd om dat ritme te herstructureren. Verdere behandeling is afhankelijk van het persoonlijke proces. Gedurende de behandelingen kijk ik daar naar en geef ik advies.

De eerste vier behandelingen volgen snel op elkaar, ongeveer 1 per week en dan kan er een wat langere tijd van 2 tot 3 weken tussen zitten.